Το Δ.Σ. εκδίδει συνεχώς Δελτία Τύπου σε τακτική βάση και εκτάκτως, όποτε κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων που προκύπτουν σε ημερήσια βάση.

Δελτίο Τύπου - Εμβληματική Απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΚ) για το Απόρρητο Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΔΕΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝ

Η Ένωση  Ελλήνων Επενδυτών , με ενθουσιασμό χαιρετίζει  την εμβληματική  Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην  υπόθεση C-15/16, που έκρινε ότι:

• Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε φάκελο εποπτείας χρηματοπιστωτικής εποπτικής αρχής δεν είναι οπωσδήποτε εμπιστευτικές
  • Οι πληροφορίες που ενδεχομένως αποτέλεσαν επιχειρηματικό απόρρητο χάνουν, γενικώς, τον απόρρητο χαρακτήρα τους όταν χρονολογούνται από πέντε και πλέον ετών

Η Ένωση Ελλήνων επενδυτών , πιστή πάντα στις αρχές του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού , σκοπεύει να προβεί στην έντονη χρήση της απόφασης αυτής υπέρ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ που έχασαν τα κεφάλαιά και τις αποταμιεύσεις τους από το 2010 λόγω της υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς … αέναης επιτήρησης από τους Πιστωτές της.

Υπάρχει πληθώρα εγγράφων που έχουν αναζητηθεί παλαιότερα και θα αναζητηθούν εκ νέου , βάσει των νέων δεδομένων , όπως  ενδεικτικά  για:

1. τις αποφάσεις της ΤτΕ για την εξυγίανση  PROBANK,
  2. τις αποφάσεις της ΤτΕ για την εξυγείανση ΤΤ,
  3. τη Σύμβαση SWAP μεταξύ GOLDMAN SACHS - Ελλ. Δημοσίου,
  4. τα σύνθετα υβριδικά ομόλογα των 4 συστημικών τραπεζών,
  5. τις αποτιμήσεις της ΕΤΕ βάσει του άρθρου 6Α του Ν 3864/10 κλπ

για τις οποίες έχει παρέλθει η 5ετία, οπότε θα απαιτήσουμε να μας δοθούν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, ειδάλλως θα προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

www.helinas.gr

Ετικέτες: Μετοχές Τραπεζών / Εισηγμένων Εταιρειών, Σύνθετα Ομόλογα / Perpetual / Υβριδικά